Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Kasteelruïne

Kasteelruïne

2 januari 2016 t/m 31 december 2020

Kasteelruine & Fluweelengrot Valkenburg

Bijzondere gebouwen, Kasteel en Kinderen

Alle Leeftijden

Daalhemerweg 27
Valkenburg, NL

14,7 km

Nederlands enige hoogteburcht

Terug naar de Middeleeuwen
De rijke Middeleeuwen worden weer werkelijkheid bij een bezoek aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul, met een geschiedenis die terug gaat tot de 11de eeuw! Hoog torenen de resten van het eens zo imposante Kasteel, Nederlands enige hoogteburcht, boven het gezellige vestingstadje uit.

Vertrekken van het kasteel
Bij een bezoek aan deze monumentale resten van het Kasteel van Valkenburg kunt u ronddwalen van ridderzaal naar verdedigingstoren, van donjon naar de vroegere kapel, van artilleriekamer naar de onderaardse vluchtgangen. De vluchtgangen leiden naar de Fluweelengrot.

Ridders
Beleef de roerige geschiedenis van de diverse belegeringen, verwoestingen en heerschappijen van ridders als 'Walram de Rosse', 'Gosewijn', en de hertogen van Brabant. Met uiteindelijk de definitieve verwoesting op 10 december 1672 in opdracht van Stadhouder Willem III. Sinds die dag herinneren de resten van de Kasteelruïne aan deze trotse vesting op een dominante plek in het Geuldal.


Entree:Fluweelengrot en Kasteelruïne
Volwassenen (vanaf 12 jr.) € 12,00 inclusief plattegrond
Kinderen (4 t/m 11 jr.) € 9,- incl. ruïne speurtocht
Kinderen t/m 3 jr. gratis

Tegen inlevering van uw entreekaartje van de Fluweelengrot en Kasteelruïne krijgt u bij restaurant De Haselderhof 1 kop koffie of thee gratis bij aankoop van een stuk Limburgse vlaai of lunchgerecht.

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook