Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Romeinse Lunch

Romeinse Lunch

1 april 2016 t/m 31 december 2020

Museum Romeinse Katakomben

Brasserie, Expositie en Museum

Alle Leeftijden

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg, NL

14,5 km

Rolstoel toegangelijk

Combineer je bezoek aan het Museum Romeinse Katakomben met een Romeinse lunch. De nabijgelegen Gasterij Koningswinkelhof zal je voor of na de rondleiding verrassen met typisch Romeinse lekkernijen.

We kennen waarschijnlijk allemaal de verhalen van de Romeinse eetfestijnen: gefrituurde pauwentongetjes en gevulde giraffennekken. Maar Romeinse keizers mochten zo hun uitspattingen hebben, het maal van de gewone Romeinen was heel wat eenvoudiger. Zij leefden van het land en volgden de seizoenen. Er werd wijn en olijven verbouwd. Sommige producten waren nog niet zo bekend, zoals tomaten en aardappelen. De nu zo beroemde Italiaanse pasta was nog lang niet uitgevonden.

Museum Romeinse Katakomben heeft samen met het team van het nabijgelegen restaurant Gasterij Koningswinkelhof een heerlijke lunch ontwikkeld die rechtstreeks uit de Romeinse tijd zou kunnen stammen.
Kies bijvoorbeeld voor de ‘Sandwich Januarius’, naar authentiek recept van Apicius, schrijver van het enige kookboek uit de oudheid. Of geniet van de ‘Felix Lunch’, een luxe Romeinse lunch, opgediend op een grote schaal naar Romeinse traditie!

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook