Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Mystery House Valkenburg

Mystery House Valkenburg

1 mei 2015 t/m 31 december 2017

Look2Go

escape-rooms

Tot 16 jaar

De Guascostraat 6
6301 CT Valkenburg, NL

14,5 km

Informatie over Mystery House Valkenburg
Mystery House Valkenburg is te vinden in Valkenburg aan de Geul aan De Guascostraat 6. Mystery House Valkenburg heeft drie escape rooms: twee met een speeltijd van 60 minuten en één met een speeltijd van slechts 35 minuten. De derde Master Mind is vanaf augustus-september te spelen.

De Escape Rooms in het Mystery House zijn elk gebaseerd op oude films, die als vloek in de bioscoop achtergebleven zijn. De kamers behoren allemaal tot een groter geheel: het verhaal van de verdwenen Egidius Theodorus Lumière, die conciërge was in de bioscoop. Nadat de bezoekers wegbleven en in 1987 de directeur overleed, viel de filmdroom van Egidius in duigen. Hij is na die datum niet meer buiten gezien en sindsdien zijn de films waarop de escape rooms gebaseerd zijn als vloek blijven hangen.

Naast de escape rooms is er ook een ’70 Foyer waar je na afloop een drankje kunt
drinken. In de escape rooms ‘The Zodiac Letter’ en ‘The Lost Flight’ kun je met 3 tot 6 personen terecht, in de ‘Master Mind’ escape room met maximaal twee per keer. De kosten voor het boeken van ‘The Zodiac Letter’ en ‘The Lost Flight’ bedragen € 94,50 per kamer en voor ‘Master Mind’ betaal je € 45,00 per kamer. Elke kamer heeft zijn eigen minimumleeftijd. Kom je met meer dan 6 personen, dan kun je twee kamers boeken.

Openingstijden: 7 dagen per week open van 10 tot 22 uur.

Escape room The Zodiac Letter (’60s-’70s)
Maximale tijd: 60 minuten
Capaciteit: 3 tot 6 spelers
Open sinds: juni 2015
Minimale leeftijd: 16
Moeilijkheid: Moeilijk
Ontsnappingspercentage: 23%
13 oktober 1969. Op de redactie van de San Francisco Chronicle is het opeens muisstil. Er is er weer een.. Bij het openen van de envelop valt er een stukje stof op de grond. Alle ogen zijn gericht op het met bloedvlekken doordrenkte lapje t-shirt, dat de lugubere tekst verraad die volgen gaat. De hoofdredacteur schraapt zijn keel en begint de brief met trillende handen voor te lezen.. “This is the Zodiac speaking…”

De Zodiac Killer is de codenaam van een vermoedelijk jarenlang actieve seriemoordenaar uit de jaren ’70. Vermoedelijk, want tot op de dag van vandaag is de identiteit van de Zodiac Killer nog steeds onbekend.. Maandenlang stuurde hij of zij raadselachtige brieven naar de pers in Californië. Brieven vol gruwelijke beschrijvingen van moorden die al uitgevoerd waren, of die nog zouden volgen.. Vreemde, mysterieuze berichten met vrijwel onmogelijk op te lossen cryptogrammen, waarvan er zeker één tot op de dag van vandaag nooit opgelost werd.. Allemaal van een ogenschijnlijke afzender: de Zodiac. Durf jij The Zodiac Letter te openen?

Escape room Master Mind (jaren ’40 – ’45)
Maximale tijd: 45 minuten
Capaciteit: 1 tot 2 spelers
Open sinds: augustus 2015
Minimale leeftijd: 18
Thema’s: Bioscoop, Geschiedenis, Oorlog
September 1944. Ik strijk onwennig de plooien uit mijn jas. Het hakenkruis weegt zwaar op mijn schouder. Hopelijk valt het niemand op dat mijn uniform veel te groot is. Met bonzend hart loop ik de trap af. Er is niemand te zien. De propagandafilm van vanmiddag draait nog. Ik open de deur naar het loket. Hier moet het liggen… maar wáár?

In de Mastermind kamer waan je je in het bezette Valkenburg tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bioscoop is een bolwerk van Nazi’s, waar in de achterkamers belangrijke informatie gedeeld wordt. Als verzetsstrijder heb je er lucht van gekregen dat er gevoelige informatie verstopt ligt in het loket. Informatie die de Duitsers enorme schade kan opleveren. Voorafgaand aan de film draaien de Nazi’s 35 minuten lang hun roemruchte propagandafilmpjes. Ze worden braaf bekeken, al dan niet vrijwillig. Elke bezoeker wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de officier, die na de propaganda terugkeert op zijn post in het loket. Lukt het jou om de informatie te vinden voor hij je betrapt?

Let op: in deze kamer sta je er helemaal alleen of met z’n tweeën voor!

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook