Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Kasteelpark Born

Kasteelpark Born

2 januari 2017 t/m 31 december 2020

Kasteelpark Born

Dieren, Dierentuin, Kinderen en Speeltuinen - Pretparken

Alle Leeftijden

Kasteelpark 38
6121 XK Born, NL

6,1 km

Rolstoel toegangelijk

Kasteelpark Born is een dierenpark dat gelegen is in de tuinen van voormalig Kasteel Born. In het park ervaar je de rust die er al van oudsher heerst. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de dieren en het natuurschoon.

De trompetzwanen begroeten iedere bezoeker enthousiast met hun trompetgeschal en ook de nandoes en alpaca’s komen nieuwsgierig een kijkje nemen. In de grachten zwemmen vele soorten zwanen, ganzen en eenden en in de grote doorloopvolière vliegen de vele parkietachtige om je heen.

In het park wandel je langs herten, roofdieren, stekelvarkens, landschildpadden en apen. Bij een aantal verblijven wordt de voedertijd aangegeven. Als de verzorger de dieren voert geeft hij informatie over het dier. Verder kun je op de grote kinderboerderij geiten en schapen aaien.

In het Kriebelhuis maak je kennis met onder meer diverse soorten wandelende takken, tropische kikkers, vogelspinnen, axolotls, leguanen en tropische planten.

Midden in het park is een grote speeltuin. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen, springen op de air trampoline of spelen in het zand.

Zomerperiode:

In de zomerperiode is het Kasteelpark van 24 februari t/m 30 oktober 2016 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Van 31 oktober t/m 6 november is het Kasteelpark dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
Het Kriebelhuis 't Doezendpuëtje gaat met Pasen weer open.

Winterperiode:

Openingstijden voor de periode 7 november 2016 tot en met 28 februari 2017:
Woensdag, zaterdag en zondag: 10.00 tot 17.00 uur.

Jaarkaarthouders zijn dagelijks welkom. Neem wel uw pas mee!
N.B. Horeca is alleen op woensdag/zaterdag/zondag geopend.

Gedurende de schoolvakanties van Limburg is het park in de winter dagelijks geopend. Op 1e en 2e Kerstdag, Nieuwjaarsdag en met Carnaval (zondag t/m dinsdag) is het park echter gesloten.

Het Kriebelhuis is in de winterperiode gesloten.

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook