Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Ziender/ogen/blij

Ziender/ogen/blij

3 september 2017 t/m 9 februari 2018

Museum aan het Vrijthof

Expositie en Museum

Alle Leeftijden

Vrijthof 18
6211 LD Maastricht, Nederland

23,5 km

Rolstoel toegangelijk

‘‘Drie vrouwen nemen Museum aan het Vrijthof over’’

Onder de titel Ziender/ogen/blij toont het Museum aan het Vrijthof van zondag 3 september tot en met zondag 5 november 2017 schilderijen van drie schilderessen: Annelies Hoek, Margriet Houben en Anneque Lijnkamp.

Anneque Lijnkamp Truyen, die eerder exposeerde in Museum De Wieger in Deurne, schildert een wereld waarin droom en werkelijkheid door elkaar heen lopen. Ze vertelt beeldend over opvallende situaties en komische scènetjes die mild zijn neergezet . Haar schilderijen geven knipogen naar de kijker. Mensen in velerlei gedaanten en dieren zijn vaste ingrediënten. Titels als “de boerin heeft een vrije dag” en “moeder Overste is jarig” zetten de toon voor deze naïeve schilderijen.

Annelies Hoek is vooral bekend van haar portretten. Ze schilderde o.a. een staatsieportret van koningin Beatrix. Maar ook het snel en onopvallend vastleggen van mensen in een wachtkamer of op een boot is een uitdaging voor haar. “The art of the controlled accident” noemt ze het zelf. Tijdens de tentoonstelling zal een boek met een beeldend overzicht van haar hele oeuvre verschijnen.

Originaliteit is ook een kenmerk van het werk van Margriet Houben – van Acker die met haar schilderijen vrolijke interpretaties geeft van de werkelijkheid die zonder fantasie en verbeelding saai en zwaar zou zijn. Glimlachjes met verf en penseel die ook door hun titels een diepere betekenis krijgen en de toeschouwer als “grapjes aan de muur” zullen amuseren en vooral inspireren.

“Ziender/ogen/blij” is een boeiende en opgewekte tentoonstelling die een breed publiek zal aanspreken. Subtiel amusant met vaak een grote liefde voor detail maar vooral geschilderd met veel plezier in mensen en hun eigen ‘aardigheden’.

De tentoonstelling is geopend vanaf 3 september 2017. Het boek met de titel: ‘Met het oog op mensen’, dat een overzicht van het werk van Annelies Hoek bevat, zal op 10 september worden gepresenteerd.

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook