Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Dag van de palliatieve zorg

Dag van de palliatieve zorg

14 oktober 2017, 19:00 uur

Filmhuis de spiegel

Bioscoop, Filmvoorstelling en Lezingen

Alle Leeftijden

Stationsplein 3-5
6411 Heerlen, NL

15,8 km

Rolstoel toegangelijk

Film & Lezing
Het Netwerk Palliatieve Zorg Oostelijk Zuid-Limburg organiseert samen met Filmhuis De Spiegel in Heerlen een aantal keren per jaar de Filmclub Palliatieve Zorg Parkstad; een ontmoetingsavond waarbij een film wordt getoond, die het thema palliatieve zorg aanroert. Een uniek initiatief in Nederland, waarbij we door middel van film de palliatieve zorg proberen te ‘promoten’.

De filmavond is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij en geïnteresseerd is in palliatieve zorg: (potentiële) patiënten, hun naasten en mantelzorgers. En voor zorgverleners en hun familie, vrienden en kennissen. In een ongedwongen en gezellige sfeer biedt het netwerk hen de gelegenheid met elkaar in contact te komen, waarbij aandacht is voor ieders eigen verhaal en de mogelijkheden van palliatieve zorg in de regio Parkstad.

In het kader van 'de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg' organiseren we met het netwerk een speciale filmavond op zaterdag 14 oktober 2017, met als thema: Een betekenisvol levenseinde.

Want: hoe geef je betekenis aan het leven met het einde in zicht? Als ongeneeslijk zieke, én als familie, vriend, kennissen, buren?

We vertonen 2 (Belgische) documentaires:
TOT IN DEN DRAAI en TWILIGHT OF A LIFE, die beide vanuit een andere invalshoek inzoomen op het leven met het einde in zicht.

We hebben ook een spreker, die vanuit eigen ervaring vertelt over het thema en wat de omgeving daarin kan betekenen: Anita Kaemingk.
Iets over de spreker: Anita Kaemingk vertelt vanuit eigen ervaring over het thema betekenis geven aan het leven met het einde in zicht. Anita heeft het Lynch-syndroom, een erfelijke DNA-mutatie met een verhoogd risico op dikkedarm-kanker en endometriumkanker. In het boekje “Over Leven”, beschrijft zij in 25 columns het leven met het einde in zicht. Soms serieus, soms met humor, soms ongemakkelijk, maar altijd met oog voor de omgeving, biedt ze daarin een heldere inkijk in de wereld van het ziek zijn.

Tussendoor is er ruimte voor een hapje, een drankje en een praatje. En er zijn informatie-stands te bezoeken.?
De avond is zodanig opgezet dat het leuk is om je buurvrouw of je vriendin mee te nemen! Zo maken zij kennis met het werk dat je doet en met de mogelijkheden van palliatieve zorg!

Omdat we zoveel mogelijk mensen de gelegenheid willen geven aanwezig te zijn, wijken we voor deze filmavond uit naar het voormalige Theater Royal, Stationsplein 3 - 5 te Heerlen, waar we 125 mensen kunnen en hopen te verwelkomen.

Jij komt toch ook??

LET OP: Door de verschillende partners van het netwerk worden acties uitgezet in het kader van de kaartverkoop voor deze filmavond. Houdt dus het huis-net van je eigen organisatie in de gaten om hiervan gebruik te maken!
Zelf kaarten kopen via het filmhuis kan natuurlijk altijd hier!

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook