Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Una Mujer Fantástica

Una Mujer Fantástica

12 t/m 25 oktober 2017

Filmhuis De Domijnen

Filmvoorstelling

Tot 12 jaar

Ligne 3
6131 MT Sittard, NL

2,2 km

Rolstoel toegangelijk

Marina, al heet ze officieel nog Daniel, werkt overdag in een restaurant, ‘s avonds zingt ze in een bar. Het is op deze locatie dat wij haar leren kennen en haar geliefde Orlando ontmoeten. Ook al is Orlando vele jaren ouder dan Marina, dat hier sprake is van een echte liefdesrelatie is vanaf het eerste moment duidelijk. Door de ogen van Orlando zien wij een sterke mooie vrouw die het verdient dat er van haar gehouden wordt. Een gelukkig koppel dus…
Door: Mariet Hendrikx-Rademakers

Als Orlando getroffen wordt door een herseninfarct en daar binnen enkele uren aan overlijdt, stort voor Marina haar leven in. Zij ontmoet niets dan haat, ongeloof, afkeer en verdenkingen m.b.t. haar seksuele geaardheid en haar relatie met Orlando. Zelfs aan haar rol bij zijn overlijden wordt getwijfeld. Zijn ex-vrouw noemt haar een wangedrocht. Samen met Daniels volwassen zoon maakt zij het Marina bijna onmogelijk om afscheid te nemen van haar grote liefde. Doch Marina weet wat ze wil, het is haar sterke karakter dat haar door deze zware beproeving leidt.

Het is de makers gelukt om met het thema Transgender in het hedendaagse Chili een geloofwaardige film te maken. Daar het verhaal, na het overlijden van Orlando, steeds vanuit het perspectief van Marina wordt verteld, neemt zij jou als kijker mee in haar liefde, wanhoop en veerkracht. De vertraging die optreedt bij de close-ups van de hoofdrolspeelster, versterken dit proces alleen nog maar.

Daarnaast worden ook de rollen van haar tegenstanders meestal geloofwaardig uitgebeeld en kun je soms zelfs begrip opbrengen voor hun gevoelens.

Het script van Lelio en Gonzalo Maza werd op het filmfestival van Berlijn bekroond met een Zilveren Beer. Regisseur Sebastián Lelio in een interview: „We bouwen muren en zijn alleen maar bezig mensen in hokjes te stoppen. Ik vraag me weleens af waarom we het zo godvergeten ingewikkeld maken. Waarom kunnen we niet zijn zoals de hond die gewoon bij Marina gaat liggen en zich niet afvraagt wie zij is, maar alleen of zij warm is?”

Een film die je geen moment loslaat, superlatieven schieten te kort.

Film draait ook op:
12 okt. om 16.00 uur en om 20.30 uur
13 okt. om 19.05 uur
14 okt. om 19.00 uur
17 okt. om 20.00 uur
19 okt. om 14.15 uur
20 okt. om 19.00 uur
21 okt. om 19.00 uur
22 okt. om 14.00 uur
25 okt. om 20.00 uur

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook