Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Limburg, onbegrensd?

Limburg, onbegrensd?

28 september 2018 t/m 13 januari 2019

Kasteel Hoensbroek

Expositie en Kasteel

Alle Leeftijden

Klinkerstraat 118
6433 PB Hoensbroek, NL

10,2 km

Rolstoel toegangelijk

Nieuw bij Kasteel Hoensbroek: Limburg, onbegrensd? bestaande uit de tentoonstellingen Heers & Verdeel en DNA van Limburg. Weet jij hoe Limburg is ontstaan door de eeuwen heen? En wat die Limburgse identiteit nu eigenlijk is? Ontdek het in twee prachtig op elkaar aansluitende tentoonstellingen. Met onder meer zéér bijzondere objecten uit de Koninklijke verzamelingen. Een bezoek is inbegrepen bij een regulier entreekaartje.

Tentoonstelling Heers & Verdeel
Het ontstaan van Limburg in kaart! Deze tentoonstelling is opgebouwd rond een unieke collectie oude landkaarten, daterend vanaf de zestiende eeuw. Ze vertellen een verhaal over kennis, macht, politiek, oorlog en de ontmoeting van culturen. Maar ook het verhaal van de huidige provincie Limburg: over de voortdurende wijziging van heersers die het land steeds opnieuw indeelden. Naast de kaarten zijn er zeer bijzondere objecten uit de Koninklijke Verzamelingen te zien.

Tentoonstelling DNA van Limburg
Welk effect heeft die bewogen geschiedenis op de Limburgse cultuur? Dat ontdek je in deze tentoonstelling. Vanuit het Limburgs Museum nu te zien bij Kasteel Hoensbroek. DNA van Limburg prikkelt je op interactieve wijze om na te denken over de betekenis van Limburger zijn. Wat is het wat een Limburger bindt en onderscheidt van een Drent of een Fries. Wie zijn Limburgers en wie zijn de anderen? Deze tentoonstelling leert over identiteit, burgerschap en samenleven. Ben je geen Limburger? Ook dan is deze tentoonstelling interessant.

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook