Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Expositie Les petits monde des Santons en Provence

Expositie Les petits monde des Santons en Provence

9 december 2018 t/m 3 februari 2019

Bedevaartsoord Heilige Pater Karel

Bedevaart en Kerst event

Alle Leeftijden

Pater Carolus Houbenstraat 9
6151 ET Munstergeleen, NL

2,8 km

Rolstoel toegangelijk

De santons classiques in en rond de Provençaalse kerststal worden meestal afgebeeld op dezelfde wijze qua houding, kledij en kleuren. Ze worden ingedeeld in vier groepen. Er zijn de santons die traditioneel in de kerststal worden geplaatst (het kindje Jezus, Jozef en Maria, de os, de ezel, het schaap en de engel), dan de figuren die geschenken brengen voor de pasgeborene, vervolgens de santons die de Provençaalse dorpsfiguren uitbeelden en tenslotte zijn er de dieren en de accessoires die men terugvindt in een karakteristiek Provençaals dorp: de kerk, stallen, waterputten, huizen, bomen en planten, een rivier, een brug, een molen, et cetera. De organisatie is zeer vereerd, dat Paula Custers een deel van haar collectie wilt uitlenen aan het museum.

De expositie is tot en met zaterdag 2 februari 2019 te bezichtigen in het museum van de Pater Karel Kapel, Pater Karelweg 1 in Munstergeleen. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 14.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is welkom!

De collectie Santons die u in de kersttijd bij Pater Karel kunt bewonderen, zijn beschikbaar gesteld door het ‘Maison des Santons’ in Schimmert.


 

Deel op Twitter

Deel op Facebook