Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Circle of Life

Circle of Life

1 december 2018 t/m 31 december 2020

Museum Romeinse Katakomben

Expositie, Jeugd & familie en Museum

Alle Leeftijden

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg, NL

14,5 km

Rolstoel toegangelijk

Een fascinerende zoektocht voor het hele gezin!

‘Circle of life’ is een spannende ondergrondse beleving voor het hele gezin. De spelers moeten met behulp van aanwijzingen & tips een aantal vragen beantwoorden, raadsels oplossen en uitdagende opdrachten uitvoeren. Ieder goed antwoord brengt de spelers dieper in het labyrint, waar ze uiteindelijk een verborgen ondergrondse levensbron -omgeven door prachtige fresco’s- moeten zien te vinden. Ga jij de uitdaging aan?

Mastermind-versie
Is Sherlock je tweede naam en weet je veel van cultuurgeschiedenis? Kies dan voor de Mastermind-versie! Een ondergronds avontuur waarbij je brein op alle fronten wordt uitgedaagd!

NIEUW: Light-versie
Wil je vooral voor een leuke uitdaging en het ultieme Indiana Jones gevoel gaan?
Kies dan de Light-versie! Je hebt geen cultuurhistorische voorkennis nodig, maar wél een avontuurlijke geest en doorzettingsvermogen!

Zoektocht naar een levensbron
De zoektocht ‘Circle of life’ is een fascinerende en onvergetelijke belevenis. Dwalend door onderaardse gangen reis je terug in de tijd, naar het Rome van de derde en vierde eeuw. Ver weg, diep verscholen in het labyrint, ligt een verborgen pareltje: een ondergrondse Romeinse doopkapel gevuld met natuurlijk water; bron van alle leven. Als je deze mystieke plek weet te ontdekken maak je de ‘circle of life’ compleet. Om de route naar deze levensbron te vinden moet je gebruik maken van al je zintuigen. Zo is er bijvoorbeeld een ‘geurstation’ verborgen in het gangenstelsel, dat je kennis laten maken met de geuren van het oude Rome en zo een tipje van de sluier oplicht. Daarnaast wordt je brein uitgedaagd met allerlei raadsels en vragen, en je ontvangt een oude plattegrond, die je mag proberen te ontcijferen...


Prijzen en algemene informatie

Prijs per persoon € 17,50 inclusief begeleidende gids
Duur: 1 uur.
Museumkaarthouders ontvangen € 1,50 per persoon korting.

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook