Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Romein voor één dag

Romein voor één dag

1 december 2018 t/m 31 december 2020

Museum Romeinse Katakomben

Expositie, Jeugd & familie en Museum

Alle Leeftijden

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg, NL

14,5 km

Rolstoel toegangelijk

Een tijdreis door je eigen brein!

Heb je altijd al eens in de huid willen kruipen van een Romeinse Keizer of een gladiator? Of zou je willen ervaren hoe het is om een Romeinse tiener te zijn, een welgestelde dame, of een doodgraver? Dat kan. Museum Romeinse Katakomben biedt vanaf nu de bijzondere beleving 'Romein voor één dag'.

Terug in de tijd
Onder leiding van een ervaren expert op het gebied van brainstormsessies reis je terug naar het verleden en identificeer je jezelf met een inwoner van het oude Rome. Je onderzoekt zijn of haar dagelijks leven, analyseert zijn of haar karaktertrekken, en kruipt daarna daadwerkelijk in zijn of haar huid, aan de hand van een bijzondere opdracht. Een intrigerende en spannende reis met onverwachte uitkomst!

De techniek
Voor deze reis in de tijd maken we gebruik van een bijzondere en inspirerende brainstormtechniek, die geschikt is voor alle leeftijden.
Het is een ontzettend leuke, eenvoudige en snelle manier om afstand te nemen van je vaste denkpatronen. Je zult tot ideeën, inzichten en oplossingen komen waar je nooit eerder aan gedacht zou hebben. Op basis van de door ons aangereikte cultuurhistorische kennis zul je in staat zijn letterlijk in de huid te kruipen van het Romeinse personage van jouw keuze. Hierbij ga je niet uit van jouw eigen gedachten en ideeën, maar je reist als het ware terug in de tijd en kruipt in het brein van een Romein. De techniek die je tijdens deze beleving leert kun je daarna ook in je dagelijkse leven gebruiken, en wel voor de meest uiteenlopende vraagstukken!

Jong en oud
Deze spannende ondergrondse beleving is geschikt voor jong en oud. Denk aan een origineel uitstapje met je vrienden, een familie-uitje, of een bijzondere invulling van een dagje uit met je collega's. Je combineert deze beleving indien gewenst met een rondleiding door ons museum en/of een Romeinse lunch. De beleving vindt plaats in het prachtige ondergrondse gangenstelsel van het museum.

Prijzen en algemene informatie

​> Beleving 'Romein voor één dag' € 12,50 p.p. inclusief begeleidende expert
> Beleving 'Romein voor één dag' plus rondleiding € 22,50 p.p. inclusief begeleidende expert en inclusief privé-gids
> Deze beleving is alleen op reservering te boeken, met een minimum van 4 personen.
> Duur beleving: 1 uur
> Duur rondleiding & beleving: 2 uur
> Museumkaarthouders ontvangen € 1,50 per persoon korting.

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook