Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Workshop Romeinse grafplaten / wie ben jij in essentie?

Workshop Romeinse grafplaten / wie ben jij in essentie?

1 december 2018 t/m 31 december 2020

Museum Romeinse Katakomben

Museum en Workshop

Alle Leeftijden

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg, NL

14,5 km

Rolstoel toegangelijk

Een creatieve workshop met diepgang!

Romeinse grafplaten
Romeinse grafplaten zijn in feite de afdekplaten van nis- en booggraven. In een korte tekst wordt hierop geschetst wie degene is voor wie het graf gemaakt is. De naam van de overledene (en de donateur van het graf) wordt vermeld, maar je ziet soms ook beroepssymbolen, pictogrammen of andere symbolen die gerelateerd zijn aan cultuur of religie. De fresco’s die deze teksten in de grafkamers omringen vertellen vaak nog veel meer over het persoonlijke leven van de begravene.

Huidige tijd
Met deze workshop leggen we een link naar onze hedendaagse wereld. De vraag ‘wie ben jij?’ is tenslotte actueler dan ooit, dankzij al onze zelf-gecreëerde social-media profielen.
Met welke woorden en symbolen zou jij jezelf willen omschrijven? Tijdens deze workshop zoeken we het uit. Onze workshop-begeleider vertelt over het Romeinse verleden, en zal hierbij de brug slaan tussen het oude Rome en onze hedendaagse wereld. We maken een vertaalslag van de Romeinse grafplaat naar een hedendaagse variant die de essentie van jezelf in beeld zal brengen. Je doet dit aan de hand van een unieke afbeelding en een persoonlijke inscriptie op een handgemaakt kleitablet.
Je mag je eigen 'Romeinse Grafplaat' uiteraard mee naar huis nemen.

Lunch arrangement
Combineer je workshop met een Romeinse Lunch om je dagje Rome compleet te maken. Museum Romeinse Katakomben heeft samen met het team van het nabijgelegen restaurant Gasterij Koningswinkelhof een heerlijke lunch ontwikkeld. Kosten: € 11,00 p.p. De Romeinse lunch is iedere woensdag t/m zondag beschikbaar.

Prijzen en algemene informatie

Volwassenen € 15,50
Kinderen € 8,00
Duur: 1,5 uur.
De prijzen zijn inclusief je eigen kleitablet en een rondleiding langs prachtige Romeinse afdekplaten.
Museumkaarthouders ontvangen € 1,50 per persoon korting.

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook