Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Een Culinair Cuypers arrangement

Een Culinair Cuypers arrangement

1 december 2018 t/m 31 december 2020

Museum Romeinse Katakomben

Culinair, Wandelen en Wandelen

Alle Leeftijden

Plenkertstraat 55
6301 GL Valkenburg, NL

14,5 km

Rolstoel toegangelijk

Met een bezoek aan het Cuypershuisje, een inspirerende stadswandeling,
en een overheerlijke lunch!

Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een fascinerende en onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen reis je terug in de tijd, naar het oude Rome. Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. Het museum is in 1910 opgericht in opdracht van de familie Diepen, onder leiding van de architect Pierre Cuypers.

Cuypers' naam wordt vaak in één adem genoemd met het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. De realisatie van het ondergrondse museum is zonder enige twijfel een van zijn meest unieke projecten, waarvoor hij in het begin van de 20e eeuw met een projectteam naar de catacomben in Rome is gereisd ten behoeve van research en voorbereiding.
De oorspronkelijke ingang van het museum ligt boven op een bosrijke heuvel in Valkenburg. Het prachtige door Pierre Cuypers ontworpen gebouwtje verwijst qua architectuur naar een Romeinse graftempel. Achter de zware toegangsdeur bevindt zich een indrukwekkende trap van meer dan 80 treden, waarmee je metersdiep afdaalt naar de donkere catacomben. Een heel bijzondere ervaring.

Het Pierre Cuypers arrangement
Je start in Museum Romeinse Katakomben met een rondleiding langs de ondergrondse crypten en een bezichtiging van het beroemde ‘Cuypershuisje’. Vervolgens maak je zelfstandig een prachtige wandeling door Valkenburg, langs authentieke gebouwen van Pierre Cuypers. Een van deze gebouwen is het indrukwekkende 'Parkhotel'. Je geniet hier van een door de chef-kok speciaal ontwikkelde 'Cuyperslunch': een heerlijke soep, luxe boterhammen en een kop koffie of thee. Na de maaltijd zet je je wandeling voort in de richting van het sfeervolle centrum, waarbij nog diverse 'highlights' aan bod komen.

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook