Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Bezoek het kasteel

Bezoek het kasteel

1 december 2018 t/m 31 december 2020

Kasteel Hoensbroek

Kasteel en Kinderen

Alle Leeftijden

Klinkerstraat 118
6433 PB Hoensbroek, NL

10,2 km

Rolstoel toegangelijk

Een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa

Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is een belevenis voor jong en oud. In dit enorme slot met meer dan veertig ruimtes komen avonturen uit verre verledens tot leven. Ontdek de prachtige balzaal. Beklim de Middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Volg de route in de kasteelbrochure of volg een spannende kasteelspeurtocht.
Volop mogelijkheden om Kasteel Hoensbroek te ontdekken!

KaSpeelTocht: zoek de zeven schatkisten & speel de spellen
Ga de uitdaging aan om de kinderen van markies Frans Arnold Adriaan en zijn vrouw markiezin Anna Catharina Sophia een leuke dag te bezorgen. Dit liefdevolle koppel heeft maar liefst 23 kinderen. De markies en zijn vrouw willen op reis naar hun luxe buitenhuis en al die kinderen kunnen natuurlijk niet mee. In het boekje gaan de kinderen op pad door het kasteel om een dagje te komen spelen met alle kinderen van de familie Hoen. Zo helpen ze de kindermeisjes een handje mee. De kinderen verheugen zich enorm en hebben al iets leuks bedacht: de Kaspeeltocht. Gewapend met een boekje en een sleutel gaan jullie op ontdekkingstocht door het kasteel. Het is een tocht vol avonturen, ontdekkingen en schatkisten. Jullie ontdekken de prachtige balzaal, griezelen in de kerker, beklimmen de zestig meter hoge Middeleeuwse toren én proberen de Geheime Kamer te vinden.
De Ontdek-het-Kasteeltocht: ontdek de 10 meest bijzondere plekjes
Ben jij een echte Sherlock Holmes en houd je van speuren? Ga dan op ontdekkingstocht door Kasteel Hoensbroek met de Ontdek-het-kasteeltocht. Ontdek aan de hand van een plattegrond de tien meest bijzondere plekjes: van de geheime kamer tot het gemakje. De echte speurder verzamelt tijdens het speuren ook nog eens de 10 verschillende stempels. Leuk voor jong én oud.
Vaste route
Loop een vaste route aan de hand van het rondleidingsboekje, te verkrijgen aan de kassa. Hierin vind je ook allerlei leuke weetjes over het kasteel. Daarnaast vind je op de bordjes in de kasteelruimtes meer informatie over de betreffende ruimtes.
Kies voor een gids
Liever op pad met een gids die je langs de mooiste plekken leidt? En vertelt over de geschiedenis en de inwoners van het kasteel? Zeker doen! Je bent dan gegarandeerd van leuke feiten en wetenswaardigheden. Vergeet niet om de gids vooraf te reserveren.

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook