Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Kaspeeltocht: Zoek de zeven schatkisten & speel de spelen

Kaspeeltocht: Zoek de zeven schatkisten & speel de spelen

1 april 2018 t/m 31 december 2020

Kasteel Hoensbroek

Kasteel, Kinderen en Kinderen

Alle Leeftijden

Klinkerstraat 118
6433 PB Hoensbroek, NL

10,2 km

Rolstoel toegangelijk

Een bezoek aan Kasteel Hoensbroek is vanaf nu nóg leuker voor kinderen dankzij de spannende KaSpeelTocht.
Op avontuur met de KaSpeelTocht

Kinderen gaan samen met hun (groot)ouders de uitdaging aan om de kinderen van markies Frans Arnold Adriaan en zijn vrouw markiezin Anna Catharina Sophia een leuke dag te bezorgen. Dit liefdevolle koppel heeft maar liefst 23 kinderen. De markies en zijn vrouw willen op reis naar hun luxe buitenhuis en al die kinderen kunnen natuurlijk niet mee.
Help de kindermeisjes

In het boekje gaan de kinderen op pad door het kasteel om een dagje te komen spelen met alle kinderen van de familie Hoen. Zo helpen ze de kindermeisjes een handje mee. De kinderen verheugen zich enorm en hebben al iets leuks bedacht: de Kaspeeltocht. Gewapend met een boekje en een sleutel gaan jullie op ontdekkingstocht door het kasteel. Het is een tocht vol avonturen, ontdekkingen en schatkisten.Jullie ontdekken de prachtige balzaal, griezelen in de kerker, beklimmen de zestig meter hoge Middeleeuwse toren én proberen de Geheime Kamer te vinden.
Oude Spelen

Het binnenplein* van het kasteel staat vol met Middeleeuwse spelen die kinderen uitdagen om hun behendigheid te tonen of een spel slim te spelen. Jullie beleven plezier met spellen als het visspel, Trou-madame, kegelen, steltlopen, zwierbol, sjoelen, ringwerpen en het Ridder Hoen SpringKussen.

Stickers en kleurplaten

En zijn de kinderen uitgespeeld en klaar met speuren? Ieder boekje geeft recht op een gratis drankje in de sfeervolle kelderkeuken. In het boekje zitten ook nog eens heel veel leuke stickers en kleurplaten. Nog lang nagenieten dus!
Hapje en drankje

In de kelderkeuken – de Domestique Plaats – kunnen jullie terecht voor een kop koffie met Limburgse vlaai, een overheerlijke pannenkoek of een knapperig broodje. Schijnt buiten het zonnetje? Dan is het heerlijk genieten op ons terras!

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook