Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Tijdsbeelden

Tijdsbeelden

27 januari t/m 14 april

Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen

Expositie en Museum

Alle Leeftijden

Kapittelstraat 6
Sittard, NL

2,2 km

Rolstoel toegangelijk

Beelden & gedichten
De expositie TIJDSBEELDEN verbindt verleden met heden en beeldende kunst met poëzie. In Erfgoedcentrum De Domijnen komen erfgoed, archief, geschiedenis en de gemeenschap samen. Tijdsbeelden sluit hier perfect op aan.
De expositie TIJDSBEELDEN toont assemblages en gedichten van Frank Eerhart. Eerhart werkt met objects trouvés, verdwaalde objecten die hun oorspronkelijke functie verloren hebben, maar die hem fascineren vanwege hun vorm, materiaal en geschiedenis. Door sporen van hun verleden te behouden worden ze met bescheiden ingrepen geassembleerd tot portretten, figuren of tot opmerkelijke objecten die hun plek hebben gevonden in de lichtheid van het bestaan. In deze expositie zijn Eerharts eigen beelden en gedichten gecombineerd met door hem gekozen museale objecten uit het depot van De Domijnen waardoor er een wonderlijke wisselwerking is ontstaan tussen de beeldtaal en zeggingskracht van beide.

Naast het laten zien van verleden en heden laat TIJDSBEELDEN je vooral zelf nadenken over beeld en taal. De tentoonstelling inspireert tot nieuwe gedachten die kunnen leiden tot nieuwe inzichten. Het oorspronkelijk denken van de toeschouwer speelt een heel belangrijke rol. TIJDSBEELDEN  gaat ook om het bewaren van dingen. Verzamelen doen we van jongs af aan en sommige mensen houden er nooit meer mee op. De expositie zal zo’n 60 van Eerharts eigen kunstwerken en 12 gedichten bevatten. Ook zijn er 30 werken uit het depot van De Domijnen te bezichtigen, deze zijn geselecteerd door Eerhart. Objecten uit het verleden die inspiratie vormen voor het heden.

Kunstenaar/dichter Frank Eerhart (Den Haag–1948) is van huis uit docent Nederlands. In 1979 richtte hij met twee collega’s Stichting Plint op. Stichting Plint presenteert gedichten en beeldende kunst op een toegankelijke manier aan een groot publiek. Frank Eerhart was tot 2006 directeur van het Centrum voor Beeldende Kunst De Krabbedans in Eindhoven. Hij publiceerde verschillende gedichtenbundels voor kinderen en hij schrijft poëtische teksten bij zijn eigen beeldend werk.

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook