Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Todos lo Saben

Todos lo Saben

11 t/m 20 januari

Filmhuis De Domijnen

Filmvoorstelling

Vanaf 12 jaar

Ligne 3
6131 MT Sittard, NL

2,2 km

Rolstoel toegangelijk

De naar Argentinië geëmigreerde Laura keert met haar kinderen terug naar haar geboortegrond in Spanje om aanwezig te zijn bij het huwelijk van haar zus. Het weerzien met familie en bekenden is, los van de bruiloft, op zich al een feest. Bovendien ontmoet Laura (Penélope Cruz), haar vroegere vriendje Paco (Javier Bardem).
Door: Roel Koeners

Na de voltrekking van het huwelijk in de kerk volgt het feest. Op zijn Spaans. Eten, drinken, muziek, dansen; iedereen is in opperbeste stemming. Behalve Laura’s dochter Irene. Zij wordt onwel en trekt zich terug op de logeerkamer. Later op de avond blijkt ze niet meer op bed te liggen. Weg!

Eerst nog een kleine zoekactie in de omgeving, tot het moment dat er een bedreigend sms-bericht op de smartphone binnenkomt. Een ontvoering. De kidnappers eisen dat elk contact met de politie vermeden wordt. Voor de vrijlating wordt een fiks bedrag aan euro’s gevraagd.

Iedereen is in alle staten van paniek, maar het drama krijgt een extra dimensie wanneer een familiegeheim aan het licht komt. Een verborgen feit waarvan de familieleden dénken dat het een geheim is. Brengt die openbaring de oplossing van de gijzeling of maakt het de complexe ontvoeringszaak nog ingewikkelder?

Todos Lo Saben van Asghar Farhadi (The Salesman, A Separation) ging op 8 mei in première als openingsfilm op het 71ste Internationale Filmfestival van Cannes.

In het dagelijks leven zijn Penélope Cruz en Javier Bardem een getrouwd koppel. Prachtig te zien hoe deze twee acteurs glans geven aan de film, maar nu als ex-geliefden die door omstandigheden hun eigen weg gingen met andere partners, maar met gevoelens die nooit zijn weggegaan.

Film draait ook op:
11 jan. om 21.15 uur
12 jan. om 21.15 uur
17 jan. om 20.00 uur
18 jan. om 16.15 uur
20 jan. om 16.00 uur

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook