Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Free Solo

Free Solo

12 t/m 20 januari

Filmhuis De Domijnen

Filmvoorstelling

Alle Leeftijden

Ligne 3
6131 MT Sittard, NL

2,2 km

Rolstoel toegangelijk

Een nagelverslinder van een film. Het ongelofelijke en letterlijk adembenemende verhaal van Alex Honnold, rotsklimmer die zijn levenslange droom wil verwezenlijken: Het beklimmen van de beroemdste rotswand van de wereld, de 1 kilometer hoge El Capitan in Yosemite National Park,… free solo.
Let Op: We vertonen deze film in samenwerking met IVY Climbing Klimcentrum Sittard-Geleen. Op vertoon van je lidmaatschapskaart betaal je slechts 6,50 euro. Zie hieronder.

Het free solo bedwingen van El Captain is dé ultieme klimsportprestatie. Een waarbij je je volledig moet overgeven aan je lichaam. Eén minuscuul klein foutje en het is afgelopen. Dit vereist een bepaalde mentale, bijna spirituele, staat, die gedurende de film steeds fascinerender wordt. Het wordt duidelijk dat Alex dit moet doen, dat hij niet anders kan, maar ook dat hij naar het sublieme reikt. Alex is een bedachtzame, grappige en bloedeerlijke jonge man met sinds kort een vaste vriendin, die duidelijk enorm worstelt met zijn passie. Voor hem is het uitdagen van de dood essentieel.

Film draait ook op:
12 jan. om 19.15 uur
19 jan. om 19.00 uur
20 jan. om 14.00 uur

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook