Afstand: 5km 10km 20km 40km 100km

Arrangement Limburg Puur: Mijnen en Wijnen

Arrangement Limburg Puur: Mijnen en Wijnen

1 juli 2015 t/m 31 december 2018

Wijngoed Fromberg

Culinair en Cultuur

Alle Leeftijden

Hunstraat 42a
6367 JL Ubachsberg, NL

17,3 km

ARRANGEMET LIMBURNG PUUR: MIJNEN EN WIJNEN

NEDERLANDS MIJNMUSUEM: MIJNEN
Bij aankomst in het Mijnmuseum wordt u ontvangen met koffie en Limburgse vlaai. Aansluitend zal er gestart worden met de rondleiding in het Mijnmuseum onder begeleiding van een oud mijnwerker. Het Nederlands Mijnmuseum herinnert aan het glorieuze tijdperk van de Nederlandse steenkolenindustrie. Het is gevestigd in het schachtgebouw van de voormalige steenkolenmijn Oranje Nassau I en behoort, als enigste Heerlense historisch gebouw, tot de Top 100 monumenten van Nederlands culturele erfgoed.
In het 3 etages tellende schachtgebouw, gebouwd rond de 470 m diepe mijnschacht, is de complete mijnbouw historie in beeld gebracht. Aan de hand van uitgestalde mijnbouwattributen krijgt men op indrukwekkende wijze een overzicht van de onmenselijk zware, ongezonde en vaak levensgevaarlijke ondergrondse werkzaamheden. Rondleidingen worden gedaan door oud mijnwerkers, al hun verhalen komen uit eigen ervaring!
In het naastgelegen ophaalgebouw is de uit 1897 daterende stoomophaalmachine te bezichtigen (met nagebootst geluidsfragment).
Het geheel wordt treffend toegelicht d.m.v. een tweetal ondergronds opgenomen films.Duur bezoek Mijnmuseum ongeveer 2 uur. Na deze rondleiding vertrekt u (met eigen vervoer) naar Wijngoed Fromberg ca. 20 min.


WIJNGOED FROMBERG: WIJNEN
Bij aankomst op Wijngoed Fromberg begint u met het Limburgs buffet en een eerste glaasje Fromberger wijn. Daarna zal aan de hand van een fotopresentatie u het e.e.a. verteld worden over het begin van Wijngoed Fromberg, de eerste aanplant, de bloei en groei van de druivenstokken, het onderhouden, de oogst en het snoeien van de wijnranken. Deze presentatie duurt ongeveer 50 min. In de zomer (als het mogelijk is) kunt u ook de wijngaard bezoeken i.p.v. de fotopresentatie, alwaar dan het eerste glas Fromberger wijn gedronken wordt.
Na de fotopresentatie zullen wij het proeflokaal verlaten en bezoeken we (onder het genot van een tweede glaasje wijn) de ruimte waar de wijnpers en de andere apparatuur staat, alwaar het vinificatieproces besproken wordt.Nadat wij ook nog een bezoek brengen aan de wijnkelder keren wij terug in de ontvangsruimte alwaar wij onder het genot van een derde glas wijn nog gezellig kunnen samenzijn. Na 3 – 3,5 uur wordt de rondleiding ofwel dagprogramma afgesloten.
Totale kosten voor dit dag-arrangement Mijnen en Wijnen € 34,00 p.p.
Minimaal 15 personen. Bent U met minder dan 15 personen neemt U dan even van te voren contact met ons op.
Boeking wijngoed Fromberg 0031(0)45 5754461 of vul het reactie-formulier in.

 

Deel op Twitter

Deel op Facebook